Neem contact met ons op
Vragen over leren en ontwikkelen in transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLOp deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over leren en ontwikkelen in de transport en logistiek. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Nee, je krijgt geen bijdrage voor de nascholing voor code 95. Alléén als je chauffeur bent met een bijstandsuitkering of een WW-uitkering en je voldoet aan de volgende voorwaarden:
Ja, dat kan. Via SOOB Subsidiepunt kan jouw werkgever een aanvraag indienen voor de opleiding. Informeer bij je werkgever!
Als praktijkopleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de student-werknemer. Je maakt de student-werknemer bekend met de praktijk van zijn of haar opleiding. Daarnaast heb je de volgende taken:
Je bepaalt de leeractiviteiten van de student-werknemer. Een belangrijk onderdeel van deze activiteiten zijn praktijksituaties die ook voorkomen in het beroep waarvoor de student-werknemer wordt opgeleid.
Je zorgt voor een goede leeromgeving.
Je stuurt de student-werknemer bij wanneer dit nodig is.
Je motiveert de student-werknemer. Je bespreekt met hem of haar wat er nodig is in de begeleiding.
Je houdt het leerproces van de student-werknemer goed in de gaten.
Je houdt contact met de begeleider van de Vakschool of het ROC en met de adviseur van het Sectorinstituut.
Je bent vrij om te kiezen welke trainingen, cursussen en opleidingen je wilt gaan volgen zolang:
Daarnaast kan het opleidingsbudget vanaf heden niet meer worden ingezet voor het behalen van je NIWO-vergunning.
In principe iedereen die in onze sector werkt: logistiek medewerkers (met én zonder startkwalificatie), vrachtwagenchauffeurs, kantoormedewerkers (IT, administratie, HR), kraanmachinisten, planners, maar dus ook de directeur …
Kortom, iedereen die in transport en logistiek werkt en aan SOOB afdraagt, met een vast of tijdelijk dienstverband van minimaal 24 uur per week. In sommige gevallen kan hiervan afgeweken worden. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de adviseurs van Pitstop.
De belangrijkste voorwaarden vind je in het Subsidiereglement.
Nee, rijbewijzen vallen niet onder de subsidievoorwaarden.
De opleiding of cursus mag van een paar uur tot maximaal 4 jaar duren.
Je moet rekening houden met de volgende punten:
Er zijn opleidingen/cursussen die niet worden vergoed via jouw persoonlijke opleidingsbudget. Vraag je werkgever dan of hij voor jou een subsidie kan aanvragen.
We vertellen je graag welke opleidingen je niet (of juist wel) kunt volgen met de subsidie. Neem hiervoor contact met ons op via 088 – 2596271 of stuur een mail.
Dit kan alleen als je je studie afrondt met een examen. Je kunt maximaal 2 keer een subsidieaanvraag doen voor een examen.
Zeker! Taalcursussen vallen onder de subsidievoorwaarden als ze werkgerelateerd zijn.
Nee, deze opleiding komt niet in aanmerking voor het opleidingsbudget. Volg je deze opleiding tot zelfstandig chauffeur in het goederenvervoer voor je huidige baan, dan kan je werkgever subsidie aanvragen via SOOB Subsidiepunt.
Vragen over leren en ontwikkelen in transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: