Meer weten over Code 95?
Onze adviseurs staan voor je klaar om je verder te helpen.
Is het weer tijd om code 95 te behalen? Elke 5 jaar krijgen vrachtwagenchauffeurs met deze verplichting te maken. Daarvoor volgen ze theorielessen en praktijktraining. Waar heb jij als werkgever rekening mee te houden?
Code 95 is om goede redenen verplicht. Je medewerkers en je bedrijf hebben er voordeel van:
Hebben je vrachtwagenchauffeurs hun 35 uur verplichte nascholing niet op tijd gedaan? Dan verloopt hun vakbekwaamheid. Ze mogen pas weer rijden als ze code 95 op hun rijbewijs hebben. Tijdig aan de bel te trekken dus!
Voor verschillende opleidingen kun je subsidie krijgen. Maak daar gebruik van!
Hier vind je de opleidingen die door het CBR zijn goedgekeurd. Je kunt er ook zien voor hoeveel uren nascholing elke opleiding meetelt. Er zijn theorie- en praktijkonderdelen. Soms is ook e-learning mogelijk. Alleen goedgekeurde opleidingen tellen mee voor de verplichte nascholing.
Houd er rekening mee dat er soms wachtlijsten zijn voor de nascholing. Uitstellen tot het laatste moment is dus niet verstandig. Je medewerkers kunnen al 5 jaar vóór het verlopen van hun code 95 met de nascholing beginnen. Je hebt dus alle kans om die verplichte 35 uren gunstig in te plannen!
Vraag je chauffeurs om de jaaropgave van het CBR. Daarin staat hoeveel uur nascholing ze al gevolgd hebben. Je chauffeurs kunnen dit overzicht downloaden via mijn.cbr.nl.
Aan de nascholing voor code 95 zijn kosten verbonden. Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor de praktijktrainingen. Ook voor een aantal theorie-opleidingen kan dat. SOOB geeft ook een overzicht van de subsidiebedragen en de voorwaarden.