Werknemers interventie
Producten en diensten

Je medewerkers gezond aan het werk met een preventief medisch onderzoek (PMO)

Natuurlijk wil je vitale medewerkers in dienst hebben die ook aan het werk kunnen blijven. Als medewerkers uitvallen levert dat problemen op. Met een preventieve aanpak (waar het PMO onderdeel van is) verminder je dat risico. Je krijgt daardoor het inzicht of je medewerkers hun werk in de toekomst kunnen blijven doen.

Voordeel voor iedereen

  • Krijg zicht op de gezondheidsrisico’s binnen je bedrijf 
  • Past in een preventief (arbo)beleid
  • Verbeter de vitaliteit van je medewerkers 

Voordeel voor SOOB:

  • 50% subsidie op de PMO 
Meer weten over SOOB subsidies?

Voor wie is de PMO bedoeld? 

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is voor alle werknemers binnen jouw bedrijf. Ongeacht hun functie. Het helpt bij het opsporen van gezondheidsproblemen. Ook helpt het bij nemen van maatregelen om hun gezondheid en welzijn te bevorderen. 

Een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) via STL geeft werknemers in de transport- en logistiek sector de kans om hun gezondheid te checken en eventueel te verbeteren. Na zo'n onderzoek kunnen ze kosteloos hulp krijgen via STL. Om bijvoorbeeld af te vallen en fitter te worden, te stoppen met roken of beter om te gaan met stress. Dit zorgt ervoor dat werknemers zich beter gaan voelen en gezond en met plezier aan het werk gaan en blijven.

Jacqueline-Buil
Uit de bedrijfsrapportage van de PMO bleek dat 100% van de medewerkers zich betrokken voelt en dat de medewerkers de onderlinge samenwerking als zeer positief ervaren.
Jacqueline Buil, van Bentum Transport

Hoe werkt een PMO? 

Het PMO via STL biedt een uitgebreide aanpak die verder gaat dan alleen de medische kant. In het PMO worden de inzetbaarheidscheck en vitaliteitsonderzoek gecombineerd. Het PMO richt zich op de leefstijl en de algemene gezondheid van je medewerkers. Er is bijvoorbeeld aandacht voor diabetes, hart- en vaatziekten, nierziekten en gewrichtsklachten (afhankelijk van je keuze voor een bepaald type Vitaliteitsonderzoek).  Deelname van je medewerkers is altijd vrijwillig. Daarmee is het PMO ook een breder onderzoek dan een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). De leefstijl wordt getoetst aan de hand van een digitale vragenlijst, die vooraf ingevuld kan worden door de deelnemers. 


Deelname is vrijwillig en wordt uitgevoerd bij jouw bedrijf. Medewerkers ontvangen individuele resultaten. Werkgevers ontvangen een geanonimiseerd groepsrapport met aanbevelingen. Deze kun je opnemen in je gezondheidsbeleid binnen je bedrijf. 


STL voert de PMO niet zelf uit. Wij werken hiervoor samen met een aantal geselecteerde leveranciers. 

Voorwaarden 

  • Voor de groepsrapportage zijn er minimaal 15 deelnemers 
  • De deelnemers dragen aan SOOB af om in aanmerking te komen voor de subsidie 

PMO aanvragen? 

Vraag de PMO, en daarbij de inzetbaarheidscheck en het vitaliteitsonderzoek, aan. Dit kan door contact op te nemen met onze adviseurs. Zij zitten voor je klaar! 

Zij gingen jou voor!

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Annemijn Remmers adviseur STL

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag of wil je direct van onze diensten gebruik maken? Onze adviseurs staan voor je klaar om je verder te helpen.

Mailen of bellen?

088-2596121 Bereikbaar tussen 08.30 en 17.00
Wat vind je van deze pagina?