Meer informatie?
Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLIs gezond eten voor een vrachtwagenchauffeur moeilijk? Nee hoor! Met een goede voorbereiding en tips van mijn lifestylecoach ga ik met gezonde maaltijden op pad. In deze blog lees je wat ik eet op een dag.
Ik ben alweer halverwege mijn gezonde leefstijltraject. En ik heb veel geleerd om bewuste keuzes te maken. Ik at te veel koolhydraten. En een lekkerbekje ben ik ook. Rond vier uur in de middag kreeg ik altijd wel zin in een snackje. Dat doe ik niet meer, dankzij mijn nieuwe voedingspatroon. Mijn eetschema bestaat uit 5 eetmomenten per dag. Hierdoor heb ik nooit honger en ben ik al meer dan vier kilo afgevallen. Dit eet ik als ik onderweg ben met de vrachtwagen.
Overnight oats is een mooi woord voor havermoutpap. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk te maken is. Je hoeft het alleen maar een nachtje in de koelkast te laten staan. Daar komt de term overnight oats vandaan. De volgende ochtend ben je klaar om te gaan met een gezonde en voedzame maaltijd. Dit is hoe je het maakt:
Doe 250ml magere melk in beker en voeg havermout toe. Voor extra smaak voeg ik vanille eiwitpoeder toe. De extra eiwitten zorgen voor een extra vol gevoel. Vaak doe ik er ook nog blauwe bessen of stukjes banaan in.
Voor mijn eerste tussendoortje kies ik vaak voor fruit. Hierbij kies ik voor fruit zoals appel, blauwe bessen of banaan. Sinaasappels of kiwi’s bevatten veel vocht en dat vergroot de kans op knoeien. Je wilt niet je auto poetsen na ieder eetmoment.
Mijn lunch bestaat uit groenten, eiwitten en koolhydraten. Vaak kies ik voor gegrilde groenten zoals spruiten of paprika. Mijn koolhydraten haal ik uit quinoa of zilvervliesrijst. En gegrilde kipfilet voor de eiwitten. Ik eet dit koud als een salade. Ik ben ook gek op een omelet. Heerlijk met taugé en een mespuntje sambal. Dit betekent wel dat ik op zondag langer in de keuken sta. Ik maak dan maaltijden voor twee à drie dagen.
Rauwkost zoals sla, wortel en tomaat heb ik leren eten. Nu ben ik er redelijk aan gewend en vind het best lekker. Maar niet zo lekker als een gehaktbal uit de jus. Daar ben ik heel eerlijk in.
Paprika en tomaatjes zijn makkelijk als je onderweg bent. Je kan ze in handige bekers kopen. Deze vind je vaak in een kopstelling bij de groenteafdeling. Goedkoper is het om het zelf te maken. Bewaarbakjes zijn zeker aan te raden. Ik zorg ervoor dat ik een aantal bakjes gevuld heb met groenten. Zo heb ik altijd een gezond tussendoortje klaarliggen.
Om het extra lekker te maken zijn er dipsausjes te koop. Dit zijn zakjes met kruiden om zelf te mengen. Kies ervoor om het te mengen met kwark en niet met mayonaise, want dat is behoorlijk vet.
dan eet ik wat de pot schaft! Een goede vuistregel is dat je halve bord gevuld moet zijn met groenten. Vlees eet ik niet iedere dag. Als ik het eet kies ik voor onbewerkt vlees zoals: kipfilet, kipdrumsticks, biefstuk of karbonade.
Bij de Italiaanse keuken kies ik uit volkorenpasta. De saus kan je gemakkelijk zelf maken. In veel kant en klaar sauzen is suiker toegevoegd. En dat wil ik nu niet.
’s Avonds hou ik het simpel. Kwark met eiwitpoeder.
Het is prima om ook eens ongezond te eten. Ik ben gek op een patatje. Ik probeer 5 dagen gezond te eten en in het weekend leef ik iets soepeler. Dan bestel ik eten of ga ik uit eten met het gezin. Ik heb dan niet het gevoel dat iets niet mag. Op deze manier is het goed vol te houden. En uiteindelijk wordt gezonde eten een gewoonte en wil je niet anders meer.
STL biedt verschillende trajecten aan om te werken aan je gezondheid.
Je kan ook eerst zelf aan de slag gaan. Vraag onze Digitale Adviseur persoonlijk advies over voeding en beweging.
Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: