Neem contact met ons op
Heb je vragen over overgangsklachten? Wij staan voor je klaar.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLHeb je wel eens opvliegers tijdens een praatje met je collega? Pijn in je gewrichten bij het laden en lossen? Voel je je soms vergeetachtig, heb je stemmingswisselingen of kom je aan in gewicht? Dit kan betekenen dat je in de overgang bent.
Veel mensen vinden het lastig om over de overgang te praten. STL wil dit makkelijker maken. Wil je meer weten over wat je voelt en waarom? Lees hier meer over de symptomen en fases van de overgang. En ontdek hoe STL jou helpt tijdens deze periode van je leven.
De overgang is een nieuwe fase in het leven. Tijdens dit natuurlijke proces gaat je lichaam van vruchtbaar naar niet-vruchtbaar. De hormonen in je lichaam vinden een nieuwe balans. Dit kan zorgen voor lichamelijke en mentale veranderingen bij veel vrouwen.
Tijdens de overgang gebeurt er veel in je lichaam. Dit komt doordat je eierstokken minder hormonen aanmaken. Vooral het afnemen van het hormoon oestrogeen heeft effect op je lichaam. Bijvoorbeeld op je hart, bloedvaten, botten en borsten. Maar het eerste duidelijke teken van de overgang is meestal een verandering in hoe vaak je ongesteld bent.
De ‘overgang’ en ‘menopauze’ worden vaak door elkaar gebruikt. Maar ze zijn niet hetzelfde. De overgang heeft verschillende fases en de menopauze is er een van.
Wist je dat er ook een mannelijke overgang bestaat? Dit gebeurt meestal tussen de 40 en 60 jaar en komt door minder testosteron. Dit kan zorgen voor opvliegers, moeheid, stemmingswisselingen, minder zin in seks en verlies van spierkracht. Deze periode wordt de penopauze genoemd.
Het verschilt per persoon wanneer je lichaam in de overgang komt. Als vrouw word je geboren met een bepaald aantal eicellen. Tussen je 40e en 60e zijn die eicellen op. Daardoor stopt je eisprong en menstruatie. Voor veel vrouwen begint de overgang tussen hun 45e en 55e levensjaar. De menopauze is meestal rond de 50 jaar.
Als je voor je 40e overgangsklachten krijgt, heet dat vervroegde overgang. Waarom dit gebeurt, is niet altijd bekend. Had je moeder een vervroegde overgang? Dan kan dit bij jou ook gebeuren. Andere mogelijke oorzaken van een vroege overgang zijn:
Werk jij in de Transport & Logistiek sector en ben je in de overgang? Dan helpen wij jou op weg met het gratis overgang tipboekje. Hierin lees je alles over de overgang, inclusief handige tips voor thuis en op werk.
Iedere vrouw doorloopt de overgang. Hoe lang de overgang duurt, verschilt per persoon. Je weet dus nooit precies hoe ver je in de overgang bent. Vaak ben je al vier jaar onregelmatig ongesteld voordat je andere symptomen opmerkt. Sommige vrouwen hebben deze symptomen zo’n vijf tot tien jaar, terwijl andere vrouwen maar kort last hebben van de overgang. Gemiddeld duurt de overgang zeven tot tien jaar.
Twijfel je of je in de overgang zit? Er zijn verschillende symptomen waar je tijdens deze levensfase last van kan hebben. We zetten de meest voorkomende overgangsklachten op een rij:
Je menstruaties kunnen veranderen. Je kan meer of minder bloed verliezen. Je ongesteldheid kan langer of korter duren. Ook kan er meer of minder tijd tussen zitten. Daarnaast kun je meer of minder klachten tijdens je ongesteldheid hebben, zoals buikpijn, rugpijn en hoofdpijn.
Opvliegers zijn warmte-aanvallen. Daarbij krijg je het plotseling warm. Je gaat zweten en je gezicht, hals en borst worden rood. Misschien voel jij je onzeker, omdat je bang bent dat je op een onhandig moment opvliegers krijgt. Of slaap je slecht door de opvliegers. Een slechte nachtrust kan vervolgens zorgen voor een somber gevoel en vermoeidheid.
STL wil het taboe rond de overgang doorbreken. Wij snappen dat de overgang lastig kan zijn. Het kan invloed hebben op hoe je je voelt en op je werk. Daarom bieden wij informatie om deze fase in jouw leven beter te begrijpen. We vertellen wat je werkgever voor je kan doen tijdens de overgang. We bieden ook hulp van een overgangsconsulent.
Wat doet een overgangsconsulent? Hoe kan deze jou helpen als je werkt en in de overgang bent?
Heb je vragen over overgangsklachten? Wij staan voor je klaar.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!