Budgetcoaching in transport en logistiek

Kan jij wel wat hulp bij geldzaken gebruiken?

Geld is iets waar we allemaal mee om moeten gaan. Soms is dat leuk, soms niet. En soms kun je er zelfs stress van krijgen. Daarom is het altijd slim om je geldzaken goed bij te houden. Maar hoe doe je dat precies? STL helpt je graag.

Er zijn veel manieren om beter met je geld om te gaan. STL kan je daarbij helpen. We geven je tips en leggen je uit hoe je de baas wordt over je eigen geld. Ook bieden we hulp bij geldzaken. Dus leun achterover, lees verder en ontdek hoe ook jij beter met geld kunt omgaan. 

Stappenplan omgaan met geld

We helpen je graag met beter omgaan met geld. We zetten om te beginnen 4 belangrijke stappen op een rij. Deze stappen helpen je om beter met je geld om te gaan. 

  1. Overzicht: maak een overzicht van wat je verdient en wat je uitgeeft. Neem er even de tijd voor. Begin met je wat je verdient. Naast je salaris kan dat bijvoorbeeld een bonus zijn, kinderbijslag en nog veel meer. Daarnaast noteer je ook al je vaste kosten, zoals huur, energierekeningen en boodschappen. Trek je uitgaven af van je inkomsten. Zo weet je hoeveel geld je overhoudt, of tekort komt. 
  2. Wat is belangrijk: welke uitgaven zijn echt belangrijk? Denk aan huur, eten en andere dingen die echt nodig zijn. Zorg ervoor dat je deze kosten altijd als eerste betaalt. Als er dan nog geld over is, kun je kijken naar leuke dingen, zoals een dagje uit. 
  3. Besparen op kosten: loop je uitgaven langs en kijk waarop je kunt besparen. Misschien kun je goedkopere merken kopen in de supermarkt. Of boterhammen meenemen naar het werk, in plaats van duurder eten onderweg kopen. Of abonnementen opzeggen die je niet echt nodig hebt. Door kleine veranderingen kun je vaak al veel geld besparen. 
  4. Spaar voor noodgevallen: het is slim om een bedrag apart te zetten voor onverwachte tegenslag. Er kan van alles gebeuren, zoals een kapotte wasmachine of medische kosten. Probeer elke maand een klein bedrag opzij te zetten op een aparte spaarrekening. Zo kun je tegenslagen opvangen zonder in de problemen te komen. 
Grip op je geld

Doe de budgettest!

Energierekeningen rijzen de pan uit en boodschappen worden steeds duurder. Kom jij nog rond?

Moeite met sparen? STL helpt met (be)spaartips

Heb je moeite om te sparen? Dan ben je niet de enige. Elke maand wat geld sparen klinkt simpel, maar is toch voor veel mensen lastig. Gelukkig zijn er simpele stappen die je al helpen. STL verzamelde tips voor je over starten met sparen. Want of je inkomen nu hoog of laag is, er is altijd wel een manier om te sparen. Bekijk daarom onze bespaartips over hoe je meer geld kunt overhouden om te sparen.

Budgetcoaching in transport en logistiek

STL helpt je hoe je om moet gaan met geld

Kun jij het stappenplan niet helemaal goed doorlopen? STL helpt jou hoe je om moet gaan met geld, op verschillende manieren. Hulp vragen is heel normaal. Daar zijn we voor!

Meer informatie

Je inkomsten en uitgaven bijhouden

Je administratie betekent het bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Dit is een belangrijk onderdeel van het goed omgaan met geld. Maak er een gewoonte van om elke maand je inkomsten en uitgaven te controleren. Hoe beter je het bijhoudt, hoe beter je inzicht in je eigen geldzaken wordt. Zo voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 


Je eigen administratie kun je gewoon op papier bijhouden. Maar het kan natuurlijk ook op je computer, tablet of op je mobiele telefoon. Ben je bijvoorbeeld handig met Excel? Dan is dat een prima hulpmiddel om je geldzaken bij te houden. 


Ook zijn er verschillende apps en websites om je te helpen. In het overzicht van onze bespaartips noemden we bijvoorbeeld al de gratis app DSR Budgetmanager. Een andere handige gratis app is Dyme, en zo zijn er nog veel meer. 

Hulp bij geldzaken vragen

Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook bij STL terecht voor hulp bij geldzaken. We regelen dan een budgetcoach. Hoe werkt het precies? De budgetcoach komt bij je langs en helpt je om je geldzaken weer op orde te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door je te helpen betalingsachterstanden weg te krijgen. De coach helpt je ook bij problemen met de belasting en nog veel meer. Ga naar de paginaHoe financieel fit ben jij voor meer informatie. 

Heb jij recht op toeslagen en vergoedingen?? 

Laat geen geld liggen: in Nederland bestaan er bijvoorbeeld veel toeslagen. Een toeslag betekent dat de overheid een deel van je kosten betaalt. Een simpel voorbeeld is de huurtoeslag. Je krijgt dan maandelijks een bedrag om een deel van je huur mee te betalen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld nog de zorgtoeslag, de energietoeslag en nog meer toeslagen. Je leest er meer over op dit overzicht van toeslagen en tegemoetkomingen. 

Daarnaast heb je mogelijk via je werkgever recht op extra vergoedingen, bovenop je salaris. Zoals een vergoeding voor overwerk, voor standby diensten, voor zwaar werk en nog veel meer. Dit verschilt per bedrijf, zorg dat je altijd weet waar je recht op hebt, naast je vaste salaris. 

Veelgestelde vragen over omgaan met geld

Alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen?

Heb je vragen over onze kosteloze coaching voor omgaan met geld? Bel ons!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?