Nog vragen over omgaan met geld?
Heb je een vraag over omgaan met geld? Onze adviseurs staan voor je klaar om je verder te helpen.
Heb je soms zorgen over geld? Of heb je moeite om rond te komen? Iedereen heeft wel eens last van geldstress. Na een dure maand, de feestdagen of een dure tegenvaller. Maar soms zijn de zorgen over geld groter. Soms duren je zorgen een langere tijd. Wij begrijpen hoe zwaar dit is en helpen je graag van je geld stress af. Lees nu hoe je om kan gaan met stress over geld.
Het leven is duur en alles lijkt steeds meer te kosten. Boodschappen, energiekosten, huur en benzine zijn duurder geworden. Veel mensen merken dit elke dag in hun portemonnee. Misschien herken je het wel: je hebt moeite om rond te komen. Je kan steeds minder vaak leuke dingen doen of een extra snack kopen. Of je spaargeld wordt steeds minder. Dit kan veel geld stress of zorgen veroorzaken.
Daarnaast zijn er situaties waarvoor je opeens extra geld nodig hebt. Stel je voor dat je wasmachine kapot gaat of dat je auto niet meer werkt. Je gaat verhuizen of je gaat scheiden. Dan moet je opeens veel geld uitgeven. Als je dit geld niet zomaar hebt, kan dit veel stress geven.
Kom je er zelf niet uit en heb je advies nodig? Ga dan aan de slag met jouw persoonlijke adviseur. Gratis als je in de transport en logistiek werkt.
Meer informatieLig je ‘s nachts wakker en denk je na over je banksaldo? Ben je heel de dag bezig met je schulden? Schaam je je omdat je niet tijdens de lunch met collega’s zomaar een broodje kunt kopen? Of kan je niet gezellig aansluiten bij je collega’s in een wegrestaurant? Je bent niet de enige. Geldzorgen zijn heel vervelend en hebben invloed op je hele leven.
Als je langere tijd zorgen hebt om geld dan kan dit zorgen voor stress, piekeren en zelfs angst. Je slaapt slecht en bent overdag geprikkeld. En het is moeilijk om je zorgen te delen, want wat zullen andere mensen dan van je denken? Je schaamt je voor je geldproblemen en dat zorgt voor nog meer spanning. Deze zorgen laat je niet thuis, maar neem je ook mee naar je werk. Je kan in een gevaarlijke situatie komen omdat je minder focus hebt op werk door geldzorgen. Juist in de sector transport en logistiek is het belangrijk dat je scherp bent tijdens werk en niet in een gevaarlijke situatie komt.
De psychische gevolgen van schulden zijn groot. Doe je er niets aan? Dan wordt het erger. Je kunt zelfs in een burn-out of financiële depressie terechtkomen. In het ergste geval kun je door de stress zelfs niet meer werken.
Daarom is het belangrijk dat je op tijd ingrijpt. Je situatie lijkt misschien uitzichtloos, maar gelukkig zijn er veel manieren om uit de schulden te raken. Wil je je weer gelukkig voelen en grip op je uitgaven krijgen? Ga dan aan de slag met deze tips.
Stress door schulden heeft invloed op je hele leven. Thuis zorgt het voor spanningen en op je werk kun je je niet goed concentreren. Ga aan de slag met je financiële situatie en krijg weer rust in je hoofd.
We weten dat het heel moeilijk is om over je geldstress te praten. Misschien wil je anderen er niet mee lastig vallen of schaam je je voor je situatie. Probeer toch iemand te vinden die je vertrouwt, zoals een collega, familielid of vriend. Lucht je hart, laat je emoties vrij en je zult zien dat er veel begrip is. Door erover te praten kan je de emoties even kwijt. Hierdoor kan je erna weer helder naar je geldzaken kijken. Misschien kan diegene je ook wel helpen naar je geld te kijken.
Weet je waar je geld naartoe gaat? Soms ben je het overzicht van je uitgaven helemaal kwijt. Dat kan iedereen overkomen. Door je uitgaven op een rijtje te zetten, krijg je weer grip op je geld. Hierdoor krijg je minder stress. Dat kan gewoon in een notitieboekje, maar natuurlijk ook in Excel. Of gebruik de handige gratis app Dyme.
Schrijf de volgende inkomsten en uitgaven op:
Zo’n overzicht geeft je meer rust en laat je zien waar je kunt besparen. Lees alles over inzicht krijgen in je geld.
Als je het overzicht hebt gemaakt zie je precies waar je geld aan uitgeeft. Je weet dan ook hoeveel geld er elke maand op je bankrekening komt. Dit kan al zorgen voor meer rust. Maar geef je meer geld uit dan dat er binnen komt? Of houd je niet genoeg geld over om te sparen of schulden af te betalen? Dan kan je hier juist nog meer geld stress van krijgen. Maar juist door dit te weten, kan je je uitgaven aanpassen. Kijk zo rustig mogelijk naar je geld. Je kan hier ook een familielid, vriend of collega voor vragen om met je mee te kijken.
Kom je er nog niet helemaal uit? De volgende stap is hulp vragen.
Een adviseur van STL helpt je op weg als je grip wilt krijgen op je geld. Dat is extra fijn als je bijvoorbeeld werkt met onregelmatige uren en je inkomen steeds anders is. De adviseur kijkt met je mee, geeft je persoonlijk advies en denkt met je mee over de juiste vervolgstap.
Ze helpen je om helder te krijgen wat er binnenkomt en wat je uitgeeft. Kom je geld tekort, of houd je juist iets over? De adviseur bespreekt het met je. Ze gaan niet zelf aan de slag met jouw geldzaken, maar verwijzen je – als dat nodig is – door naar betrouwbare hulp in jouw situatie.
Lees hier meer over hulp via STL