Hulp en ondersteuning nodig bij veilig werken?
Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLBij agressie en geweld gaat het zowel om lichamelijk geweld als geweld met woorden. Het kan gaan om collega’s, maar ook om mensen van ‘buiten’, zoals weggebruikers, klanten en overvallers. Denk bij agressie of geweld bijvoorbeeld aan uitschelden, duwen en gebaren. Binnen de sector transport en logistiek heeft jaarlijks de helft van de werknemers te maken met agressie. In 30% van deze gevallen is er ook sprake van fysiek geweld.
Je kunt je best doen om een situatie zo rustig mogelijk te houden. Hierdoor kun je proberen agressie op straat te voorkomen. Natuurlijk hangt het ook heel erg van de persoon af die agressief is. Wat je zelf als chauffeur kunt doen om agressie te voorkomen is:
Als het goed is, heeft je werkgever een plan opgesteld om agressie en geweld te voorkomen. In dit plan staat wat medewerkers kunnen doen als ze met agressie te maken krijgen. Vraag je werkgever naar dit plan.
Omgaan met agressie is lastig. Het voorkomen van agressie of geweld is altijd beter dan genezen. Maar wat als je het niet meer helemaal kunt voorkomen? Hoe ga je om met agressie en geweld? Volg de punten hieronder en blijf kalm.
Meer dan de helft van de agressie wordt niet gemeld. Jammer, want als je werkgever het niet weet, kan hij er ook niets aan doen. Krijg je te maken met agressie of geweld, praat er dan over. Door agressie mee te maken kan je namelijk erg schrikken. Je kunt er angstig of gestrest van worden. Je kunt er zelfs ziek van worden of meer kans op ongelukken krijgen. Verwerk de agressie door erover te praten en het te melden:
Als je slachtoffer bent van agressie of geweld, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon. Hier kun je jouw verhaal kwijt. Het is belangrijk om erover te praten! Ook kan een vertrouwenspersoon je helpen verdere stappen te ondernemen.
Misschien werkt je werkgever wel samen met een bedrijf dat helpt met begeleiding. Er zijn speciale bedrijven die jou kunnen opvangen na een traumatische ervaring.
Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!