Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenTankwagenchauffeur: ben jij groots in details?
Als chauffeur in het tank- of silovervoer zorg je ervoor dat je veilig vloeibare en droge stoffen vervoert. Als chauffeur tanktransport vervoer je gas en vloeistoffen. In het silovervoer ligt de focus op droge stoffen vervoeren, zoals poeders en korrels.
Als chauffeur in de tanktransportsector ben je verantwoordelijk voor het vervoer van vloeistoffen of gassen. Sommige van die stoffen zijn gevaarlijk. Denk aan zoutzuur of stikstof. Andere stoffen zijn onschuldig: bijvoorbeeld sinaasappelsap.
Silo transport: wat is het?
Als je als chauffeur in de silotransportsector werkt, vervoer je droge stoffen. Denk aan bijvoorbeeld melkpoeder. Tof om op een feestje te kunnen zeggen dat jij ervoor zorgt dat iedereen melk in z’n koffie kan drinken, toch?
Silotransport is tankransport waarvoor een vrachtwagen met een silotrailer wordt gebruikt. Hiermee vervoer je bulkgoederen zoals zand of cement of dus andere droge stoffen.
Dit ben jij als chauffeur tankwagen of silowagen
Jij bent nauwkeurig en werkt graag zelfstandig. De administratie bijhouden van waar je laadt en wat je lost is voor jou geen probleem. Jij houdt in alle omstandigheden je hoofd koel. Geen vracht is namelijk hetzelfde: je hebt te maken met allerlei verschillende stoffen, de een gevaarlijker dan de ander. Fijn als jij dus de rust bewaart.
Van nature ben je flexibel. Een paar nachten in je cabine slapen? Geen probleem. Je bent als chauffeur tank- of silotransport namelijk best veel van huis. Gelukkig voel jij je snel overal thuis. Ook kun je goed met je vrachtwagen overweg: het rijden met een tank of silo is heel anders dan rijden met een trailer. De (vloei)stoffen in jouw wagen kunnen zich verplaatsen waardoor je wegligging (ineens) anders wordt. Gelukkig was je altijd al voorzichtig en beschik je over de juiste stuurkunsten.
In deze sector werken trouwens veel vrouwen.
Welk rijbewijs heb je nodig in het silo transport of tankwagen transport?
Je rijdt als chauffeur tank- of silovervoer vaak in groot materieel: daarom heb je rijbewijs CE nodig, aangevuld met code 95.
Werk je met gevaarlijke stoffen? Dan heb je extra certificaten nodig, zoals het ADR Basis & Tank-certificaat. Zo laat je zien dat je de regels kent. Vervoer je bijvoorbeeld alleen vloeibare chocola of vetten? Dan hoef je natuurlijk geen certificaat te hebben.
Hier rijd je als tankwagenchauffeur
Als chauffeur tanktransport rijd je eigenlijk overal: zowel in binnen- als buitenland. Dat betekent dat je regelmatig een hele werkweek van huis bent. Gelukkig is je cabine gezellig ingericht en kun je daar prima in overnachten.
Tankwagenchauffeur: je rijdt in deze vrachtwagen
De wagen waarin je rijdt, verschilt van wat je vervoert. Maar je rijdt altijd in een tankwagen of bulkwagen.
Zo ziet je werkweek eruit in het silo transport
Op maandagochtend rijd je met je vrachtwagen vol vracht naar je eindbestemming. Dan kan binnen Nederland zijn, maar ook in Zuid-Spanje of Oostenrijk.
Onderweg neem je genoeg rust en controleer je op tijd of alles goed gaat met jouw vracht. Eenmaal op de plaats van bestemming, los je jouw lading en rijd je weer terug naar Nederland. Soms neem je dan ook weer lading mee, maar soms ook niet.
Dit zijn de uitdagingen in je werk als tankwagenchauffeur
Het kan best spannend zijn om gevaarlijke stoffen en bewegende ladig te vervoeren. Gelukkig houd jij altijd je hoofd koel en ben je opgeleid om goed te handelen in allerlei situaties.
Zij gingen jou voor
Werken als chauffeur tanktransport iets voor jou?
Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.
Veelgestelde vragen
-
Past het beroep van vrachtwagenchauffeur wel bij mij?
Zie je jezelf wel zitten in de cabine? Dat is de eerste stap!
Maar ben je ook geschikt voor het vak?
Doe de test op ikwordvrachtwagenchauffeur.nl en ontdek of het beroep goed bij je past. Of kom langs op één van onze instapdagen om de wereld van transport en logistiek zelf te ervaren. -
Hoe start ik als vrachtwagenchauffeur?
Zie je het helemaal zitten en stap je in als vrachtwagenchauffeur? Welkom! We helpen je graag op weg. Twee vragen vooraf:
Weet je precies wat je zoekt?
Kijk dan op onze vacaturebank. Stel jouw wensen in, en vind gelijk de vacatures die bij jou passen. Of stel een jobalert in. Dan krijg je een seintje als jouw droombaan voorbijkomt. Je kunt dan direct solliciteren.
Weet je nog niet precies wat je zoekt en kun je wel hulp gebruiken?
Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging of je huidige baan dreigt te verliezen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken wat bij jou past en wat je nodig hebt om te kunnen starten in een nieuwe baan als vrachtwagenchauffeur.
Bel of mail ons via: 088-2596106 of mobiliteit@stlwerkt.nl.
-
Ik twijfel nog of het beroep vrachtwagenchauffeur iets voor mij is. Wat kan ik doen?
Je bent enthousiast over het beroep van vrachtwagenchauffeur, maar je twijfelt nog? Kijk eens naar de mensen die jou voorgingen Zij maakten afgelopen jaar hun droom waar en werden vrachtwagenchauffeur. En ze hebben er nog geen dag spijt van gehad. Of kom naar één van onze instapdagen en ervaar de wereld van transport en logistiek zelf!
Onze adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem snel contact met hen op!
-
Ik werk nog niet in de sector transport en logistiek. Wat zijn mijn mogelijkheden?
De sector transport en logistiek verwelkomt je met open armen! Via STL kun je het zij-instroomtraject volgen. Je opleiding en je rijbewijzen betalen wij voor 85%! In de meeste gevallen neemt jouw toekomstige werkgever de overige 15% voor haar rekening. Dit kun je altijd met je werkgever bespreken. Jij betaalt zelf de kosten van lesmateriaal en examenkosten. Soms wil de werkgever de rest van de kosten van je overnemen. Meer weten over het zij-instroomtraject? Bekijk meer informatie op ikwordvrachtwagenchauffeur.nl en ontdek of het beroep goed bij je past. -
Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?
Het salaris is vastgelegd in de cao Beroepsgoederenvervoer. De meeste beginnende vrachtwagenchauffeurs verdienen een bruto maandsalaris van ruim 2.300 euro bij een werkweek van 40 uur. Afhankelijk van je werk komen daar verschillende toeslagen en vergoedingen bij. Wil je meer weten? Neem contact met ons op!
Meer informatie?
Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Ook interessant voor jou?
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!