Meer informatie?
Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLKanker hangt altijd als een donkere wolk boven het hoofd van de 38-jarige vrachtwagenchauffeur Dennis Soldt. Op zijn 11e werd een vorm van botkanker bij hem gevonden. 6 jaar geleden werd hij opnieuw ziek. Lichamelijk en mentaal een harde klap. Nu leeft hij voor twee passies: zijn truck en vissen.
Rond 08.00 uur in de ochtend rijden we het terrein op van transportbedrijf Van der Lee in Delft. Een stoere brede vent met tatoeages is bezig om zijn spullen in de cabine te pakken. We schudden hem de hand en hij stelt zich voor als Dennis. Hiermee hebben we gelijk de juiste persoon te pakken. “Ik pak nog even mijn persoonlijke spullen in de cabine. Ik overnacht regelmatig onderweg en daarom zorg ik altijd dat ik genoeg eten en drinken aan boord hebt.”
Haast lijkt Dennis vandaag niet te hebben en rijdt de truck nog door de wasstraat. “Ik wil niet met een vieze auto op de foto. Dat is geen reclame.”
Als we vertrekken vanuit Delft blijkt Dennis een goede gastheer. Voorzien van een verse kop koffie gaan we naar de eerste klant. De geboren Delvenaar heeft een zeer open persoonlijkheid en steekt gelijk van wal. “Op mijn elfde werd een vorm van botkanker bij mij geconstateerd. Je snapt wel dat dit een enorme impact op me heeft gehad. Ondanks dat ik schoon was verklaard moest ik regelmatig terugkomen voor controle in het ziekenhuis. Ik leefde altijd met de angst om opnieuw slecht bericht te krijgen.”
Toch bouwde hij een leven op. Hij ging naar de bakkersschool en kreeg daarna een baan als ijsmaker. Er was zelfs een plan om een eigen ijswinkel te beginnen. “Ik had al een winkel en het contract lag klaar. Op de dag dat ik in eerste instantie zou tekenen moest ik naar het ziekenhuis voor controle. De uitslag was niet goed. Ik was toen 32 en opnieuw stond mijn leven stil.”
Er werd weer kanker bij Dennis geconstateerd. “Ik kreeg chemotherapie en werd meerdere keren bestraald. Lichamelijk had dit een impact, maar mentaal had ik het écht zwaar. Ik had het gevoel dat mijn toekomst was verdwenen. Ik wilde zelfs geen nieuwe kleren meer kopen, want ik zou ze niet lang kunnen dragen. Ik heb hulp gezocht en veel gepraat met een psycholoog. Zo kwam ik er langzaam weer bovenop. Dan komt ook er een moment om aan het werk te gaan. Samen met het UWV en een loopbaancoach ging op ik zoek naar passend werk.”
Samen met mijn loopbaancoach ging Dennis op zoek naar passend werk. Het risico om een eigen winkel te openen vond hij te groot. Maar wat dan? “Een vriend van mij vond hijskraanmachinist wel iets voor mij. Via mijn schoonvader, die bij Van der Lee werkt, kon ik een dag meelopen met een chauffeur van een kraanauto. Ik was meteen verkocht en vond het werk fantastisch. Toen ben ik eerst op therapeutische basis gaan werken. Een paar dagen per week en geen lange werkdagen. Via het UVW kon ik mijn C-rijbewijs halen. Bij Van der Lee heb ik mijn CE-rijbewijs en mijn hijsbewijs gehaald. Dit kon met subsidie van STL. Ik werk er nu drie jaar en ben eigenlijk een mannetje van alles. Ik werk met de kraanauto, special transport, ADR-tankwagen en vandaag rijden we met een tankwagen vol Demiwater.”
Demiwater is de afkorting voor gedemineraliseerd water. Dit water bevat geen mineralen meer. Het wordt gebruikt voor het vullen van stadsverwarming, loodaccu’s en druktesten. “Demiwater kan ik laden in de Botlek en in Dordrecht. Vandaag gaan we laden in de Botlek. 30.000 liter gaat er in de tank. Dit breng ik naar een machinefabriek in Ritthem bij Vlissingen. Het water pompen ze in machines die worden gemaakt voor de chemische industrie. Zo controleren ze of alle lasnaden goed zijn. Gewoon water kan roest veroorzaken in de stalen machines. Daarom wordt Demiwater gebruikt.”
Op de vraag of hij nog hobby’s heeft naast zijn werk, kan hij geen kort antwoord geven. “Ik heb ontzettend veel hobby’s. Mijn grootste hobby is vissen. Hierdoor ben ik ook begonnen met fotografie. Ik wilde de vangst fotograferen. Vissen doe je vaak in een mooie omgeving en daarom ben ik ook begonnen met natuurfotografie. IJs maken doe ik ook nog. Ik heb thuis een kleine machine om ijs te maken. Ik verveel me eigenlijk nooit. Ik ben nu samen met mijn vriendin op zoek naar een ander huis. Dus er zal binnenkort wel veel geklust gaan worden. Hiermee bedoel ik ook dat ik heel positief naar de toekomst kijk.”
Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je! Wil je je antwoord nog kort toelichten?
Dank je voor je feedback!